Dit schrijven andere media vandaag

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

Advocatenbureau vindt inhuren bedrijfsspion best okay

Advocatenbureau Kennedy Van Der Laan adviseerde de NS hoe het beste door te gaan met een bedrijfsspion die informatie inwon. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Vorig jaar overwoog de NS een directeur van Veolia, een concurrent, in te huren via een omweg. De directeur had een non-concurrentiebeding. De NS vroeg het advocatenbureau om advies. Kennedy Van Der Laan adviseerde dat het beding nog van kracht was.

In plaats van de deal af te raden, kwamen de advocaten met het advies dat de NS de man vooral niet te opzichtig werk moest laten doen, schrijft het Financieele Dagblad. Vervolgens hielp de man de NS door gevoelige informatie door te spelen. Kennedy Van Der Laan zegt in de krant dat de advocaten niet wisten dat de man gevoelige informatie zou inwinnen.

Beschermingscontructies ABN Amro is ouderwets

Experts in de bankwereld vinden de beschermingswal die ABN Amro moet beschermen tegen ongewenste overnamepogingen na de beursgang ouderwets. Dat zeggen betrokkenen tegen de Telegraaf.

Na de beursgang krijgen aandeelhouders van ABN Amro aandelen waarmee het stemrecht beperkt kan worden als de continuïteit van de bank in gevaar komt door overnamepogingen of eisen van activistische aandeelhouders. De Vereniging van Effectenbezitters noemt ABN Amro straks ”een vesting die zwaar bepantserd is tegen invloed van degene die kapitaal leveren om de bank draaiend te houden”.

Van Schiphol naar Duitsland vliegen. Niet met Lufthansa vandaag

Vlieg jij vandaag met Lufthansa van Schiphol naar Frankfurt of Düsseldorf? Dan zal je vandaag moeten omboeken. Door een grote staking van personeel van Lufthansa zullen dertien vluchten vanaf Schiphol niet vertrekken. Dat bericht de NOS.

Dit kan de reisplannen van aardig wat Nederlanders in de war gooien. Via een van de Duitse vliegvelden naar bestemmingen in Amerika of Azië vliegen is een populaire manier van reizen voor Nederlanders. Maar hoeveel Nederlanders geraakt worden door de staking is niet bekend. Cabinepersoneel van Lufthansa staakt omdat ze tegen bezuinigingen zijn.

    • Melle Garschagen