Bergsma maakt indruk met overwinning na solo

Jorrit Bergsma heeft weer een zege toegevoegd aan zijn indrukwekkende erelijst. De 29-jarige Fries, olympisch kampioen op de 10 kilometer, schreef zaterdag in Deventer de wedstrijd uit de KPN Marathon Cup op zijn naam. Bergsma sprong in de slotfase weg uit een kopgroep en reed solo naar de winst. Robert Post kwam als tweede over de streep, Ingmar Berga werd derde. De olympisch- en wereldkampioen op de langste afstand maakte vorige week in Enschede al indruk tijdens de start van het schaatsseizoen. Bergsma versloeg zijn rivaal Sven Kramer zowel op de 5 als op de 10 kilometer. Volgende week start hij bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary op de vijf kilometer. Bij de vrouwen ging de winst in Deventer naar Janneke Ensing, die net als vorige week in Utrecht de sterkste was en leidt in het klassement. (ANP)