Staking legt Lufthansa plat

Door een staking van cabinepersoneel van Lufthansa vallen vandaag 929 vluchten voor tezamen 113.000 passagiers uit. Dat heeft de Duitse luchtvaartmaatschappij gezegd in reactie op het besluit van de vakbond voor het cabinepersoneel UFO om de staking vandaag uit te breiden naar de luchthaven van München. Het cabinepersoneel legde vrijdag en zaterdag al het werk neer op de luchthavens van Frankfurt en Düsseldorf. Op alle vluchten die landen of starten op die vliegvelden zal het werk worden stilgelegd. Gisteren werd een pauze ingelast bij de stakingsacties.

Lufthansa (omzet vorig jaar ruim 30 miljard euro, 55.000 werknemers) heeft al honderden vluchten moeten schrappen vanwege de acties. De stewards en stewardessen verzetten zich tegen kostenbesparingen. Bij Lufthansa is de afgelopen anderhalf jaar al vaker gestaakt, maar dan door piloten. Ook zij zien nieuwe bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden niet zitten. (ANP / Bloomberg)