In beeld

Iedereen wil erbij zijn in Oostende

KV Oostende is de verrassing in de eerste klasse van het Belgisch voetbal. De club is sinds dit weekend weer de trotse koploper. Minstens zo opvallend: de voorzitter. Marc Coucke werd miljardair met zijn farmaceutisch bedrijf Omega Pharma en is sinds 2013 eigenaar van de club. „Ik wilde iets doen voor de mensen in Oostende. Plezier en geluk brengen.”
KV Oostende is de trotse koploper in de Belgische eerste klasse, voor supporters is het bijna elke week feest.
Katrijn van Giel
Supporters voor de wedstrijd, bij hun stamcafé het Sas.
Katrijn van Giel
Een supporter trekt zijn sjaal goed voor de match.
Katrijn van Giel
Wedstrijdbeeld uit de eerste helft tegen Oud Heverlee Leuven. Oostende won zaterdag met 3-0 en staat weer bovenaan in de eerste klasse.
Katrijn van Giel
De club KV Oostende verruilde onder voorzitter Marc Coucke de marge van het Belgische voetbal voor de top in de hoogste klasse.
Katrijn van Giel
De ooit mondaine kuststad moet opboksen tegen het chique Knokke en Nieuwpoort en heeft sinds het verdwijnen van de veerdiensten naar het Britse Dover te kampen met economische tegenslag.
Katrijn van Giel
Emotie bij de supporters na een gemiste kans van KV Oostende.
Katrijn van Giel
Iedereen wil erbij zijn nu Oostende misschien wel het meest sprankelende voetbal van de eerste klasse speelt. Van de arbeiders op de tijdelijke tribunes tot vermogende ondernemers die na afloop de polonaise lopen in de Kama Lounge.
Katrijn van Giel
Kama is Kamagurka, de alias van Luc Zeebroek. De bekende Vlaamse tekenaar en kunstenaar raakte ooit op de tribunes van Oostende bevriend met Coucke.
Katrijn van Giel
Katrijn van Giel
Na afloop poseert speler Kévin Vandendriessche met fans. De Franse middenvelder van KVO scoorde in de eerste helft de 1-0.
Katrijn van Giel
Katrijn van Giel