Chinese export opnieuw flink gedaald

De export van China is in oktober voor de vierde maand op rij gedaald. Ook de import van de tweede economie van de wereld ging opnieuw omlaag, zo bleek uit cijfers die gisteren werden gepubliceerd door de Chinese overheid. De export kromp met 6,9 procent op jaarbasis, na een daling met 3,7 procent een maand eerder. Economen hadden gemiddeld op een afname van de uitvoer met 3,2 procent gerekend. China heeft te kampen met een zwakkere vraag naar zijn producten door de afkoelende economie in veel opkomende landen. De import van China ging vorige maand met bijna 19 procent omlaag, de twaalfde maand van krimp op rij. Dat komt onder meer door de zwakkere vraag vanuit de Chinese industrie naar kolen, ijzererts, olie en andere grondstoffen. De Chinese overheid rekent voor dit jaar op een economische groei van circa 7 procent. Dat zou de zwakste groei zijn sinds 1990. (Bloomberg)