PSV verslaat FC Utrecht, Cocu niet te spreken over deel van eigen supporters

Een kleine tien minuten na rust moesten ze beiden tot tevredenheid van de eigen aanhang naar de kant. De stand tegen FC Utrecht was 1-1 en PSV’ers Adam Maher en Luciano Narsingh werden gewisseld voor Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro. Daarna nam PSV alsnog afstand van een sterk Utrecht dankzij treffers van Santiago Arias (op aangeven van Pereiro) en Luuk de Jong (3-1). Narsingh en Maher zijn ooit met hoge verwachtingen naar PSV gehaald, maar maken, volgens de supporters althans, die verwachtingen nooit echt waar. Maher wordt een te behoudende speelwijze verweten. In de 50ste minuut kon hij de diepgaande Locadia wegsturen, maar hij koos voor een pass terug. Bij Narsingh zouden te veel acties mislukken. Terwijl beide spelers toch een aardig aandeel hadden in het kampioenschap van vorig seizoen. Narsingh was zestien keer beslissend (6 doelpunten, 10 assists), Maher speelde bijna alle wedstrijden en scoorde zeven keer. Phillip Cocu was na afloop niet te spreken over de eigen supporters. „Dinsdag liet het publiek zien dat wij, wanneer ze ons steunen, tot grote dingen in staat zijn”, aldus de PSV-trainer op de website van de club, doelend op de 2-0 thuisoverwinning tegen VfL Wolfsburg in de Champions League. „Het is jammer dat een aantal van onze fans zich vandaag negatief uitlaat tegenover twee spelers van PSV.” (NRC)