Robben scoort weer bij Bayern München, Chelsea zakt naar zestiende plaats

„Als we niet de treble winnen is dit jaar mislukt”, zo zei Bayern München-trainer Pep Guardiola op de website van zijn club. Niet eens zo’n pompeuze uitspraak voor wie zijn ploeg de afgelopen weken ziet voetballen. Vorige week werd Arsenal met 5-1 verslagen in de Champions League en zaterdag ging VfB Stuttgart in de eerste helft al naar de slachtbank: 4-0 stond het bij rust en dat was tevens de uitslag. In beide wedstrijden scoorde Arjen Robben, die zich vandaag meldt bij Oranje voor de oefeninterlands tegen Wales (vrijdag) en Duitsland (volgende week dinsdag). Borussia Dortmund, de enige ploeg die in de Bundesliga nog een beetje in het spoor van koploper Bayern blijft, won de altijd beladen Kohlenpott-derby van Schalke 04 (3-2). Dortmund staat nu op vijf punten achter de koploper, gevolgd door VfL Wolfsburg (dertien punten achter Bayern).

In Engeland won Manchester United met 2-0 van West Bromwich Albion, mede dankzij de debuutgoal van Jesse Lingard (22). Zijn doelpunt was vooral te danken aan zijn trainer Louis van Gaal, zo bleek. „Ik vertelde Jesse dat hij de bal eerst moet aannemen voordat hij schiet. Dat ging tijdens het trainen een paar keer mis, maar nu nam hij hem goed aan”, zei Van Gaal tegen de BBC. Chelsea verloor weer, van Stoke City (1-0). De titelhouder staat nu zestiende. (NRC)