In beeld

Alleen voor mannen: wild gezichtshaar in snorren- en baardenwedstrijd

Föhnen, stijlen, kammen en waxen. Ieder jaar soigneren honderden heren hun gezichtshaar tot in de puntjes in de aanloop naar de Nationale Baard en Snor Kampioenschappen in de VS. Afgelopen weekend was het zover: 300 mannen knoopten in New York de strijd aan om het mooiste gezichtshaar.
Deze deelnemer aan de Nationale Baard en Snor Kampioenschappen werd een dag voor de wedstrijd al gespot in New York. Het kampioenschap werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Reuters / Brendan McDermid
De harige wedstrijd trok dit jaar zo'n 300 mannen. Deelnemers konden zich inschrijven op 18 snor- en baardcategorieën. Reuters / Elizabeth Shafiroff
Eén van de categorieën is de natuurlijke baard. Natuurlijke baarden mogen niet met gel, wax, elastiekjes of andere hulpmiddelen in vorm worden gebracht. Justin Carroll uit Middletown in Ohio laat hier zien hoe het moet. Reuters / Elizabeth Shafiroff
De tentakelbaard van Adam Gazda uit Newark in Delaware is een duidelijke freestyle-baard. Gel en wax zijn in dat geval wél toegestaan. Reuters / Elizabeth Shafiroff
Adam Falandys uit Massachusetts toont hier zijn 'volbaard met gesoigneerde snor'. Reuters / Elizabeth Shafiroff
Is het een vogelkooi? Nee, het is de vogelkooibaard van Eric Brooks uit Fort Collins in Colorado. Reuters / Elizabeth Shafiroff
Wie de baard van Chris Bates uit Detroit in Michigan maar lang genoeg volgt, komt op hetzelfde punt weer uit. Een oneindige baard? Reuters / Elizabeth Shafiroff
James Mcmahon uit Milwaukee, Wisconsin koos voor de klassieke Cervantes-look. Officieel heet deze categorie 'de musketier' (smalle baard, slanke snor). Reuters / Elizabeth Shafiroff
Een verdwaalde leeuwentemmer? Nee, een deelnemer in de categorie 'Engelse snor' (extreem lang en naar de zijkant toe gepunt). Reuters / Elizabeth Shafiroff
Hoofddeksels lijken op de Nationale Snor en Baard Kampioenschappen haast net zo belangrijk als het de snorren en baarden zelf. John Morrow uit Carlisle, Pennsylvania koos voor de bikerlook, inclusief spijkerhelm en Harley-shirt. Reuters / Elizabeth Shafiroff
Mensen met plakbaarden en -snorren waren welkom als toeschouwer: hier juicht en klapt Ramesh Parekh. Reuters / Elizabeth Shafiroff
Dit is hem dan, de baard der baarden en snor der snorren. Scott Metts uit Orlando Florida was de algemene winnaar van de dag. De jury zocht naar eigen zeggen een baard met een 'solide, evenwichte vorm waarbij al het haar in harmonie samenwerkt'. Reuters / Elizabeth Shafiroff