Reizen met Rutte en Kamp, hoe gaat het met Ahold?

ANP/Robin Utrecht

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Heb je de Amsterdamse Museumnacht gisteren gemist? Vandaag start de Nationale Kunstweek. Genoeg kans dus om met korting een museum, galerie of kunstuitleen te bezoeken. Want van kunst kopen ging je toch niet rijk worden.

2. Vanaf maandag verblijft een delegatie van Nederlandse bedrijven, deels in aanwezigheid van minister Ploumen, in Brazilië. De economische missie richt zich - hoe kan het anders - op duurzaam ondernemen. Maakt een Nederlands bedrijf straks het ‘open riool’ van de Guanabara Bay schoon?

3. Er is nog meer reisplezier. Premier Rutte en minister Kamp vertrekken dinsdag op handelsmissie naar Japan. In het kielzog eveneens een delegatie van meer dan 120 Nederlandse bedrijven. Zelfs burgemeester Van der Laan is er met een Amsterdamse delegatie bij; één en al gezelligheid.

4. Gelukkig worden deze week ook gewoon keiharde cijfers bekendgemaakt. Op woensdag komt supermarktconcern Ahold met kwartaalcijfers. Er waren afgelopen maanden dan misschien geen moestuintjes te krijgen, maar kan Ahold toch weer rekenen op een ‘sterk kwartaal‘?

5. Op donderdag komen onder meer frisdrank- en sapbottelaar Refresco Gerber en autobedrijf Stern Groep met kwartaalcijfers.

En ben je benieuwd of financieel topman Dennis Okhuijsen - goed voor 180 miljoen en een royale Quote 500 notering - er dit kwartaal weer een paar procent bij kan schrijven? Ook kabelconcern Altice maakt donderdag de cijfers bekend.

6. Op vrijdag de dertiende - we kunnen er ook niks aan doen - komt de Raad Economische en Financiële Zaken (Ecofin) weer bijeen in Brussel. Op deze vergadering van alle Europese ministers van Financiën zal het onder andere over de bedragen voor vluchtelingenhulp gaan.

Ook komt hogesnelheidshandelaar Flow Trader met kwartaalcijfers. En nee, die doen niets met treinen of auto’s. Een hogesnelheidshandelaar is gewoon een hele snelle beurshandelaar.