PSV wint eenvoudig, Cambuur wéér gelijk

PSV klimt dankzij de overwinning naar de tweede plek, terwijl AZ wint en Cambuur gelijkspeelt.

Foto ANP

In de Eredivisie heeft PSV vanmiddag eenvoudig gewonnen van FC Utrecht. In Eindhoven werd het 3-1. Cambuur Leeuwarden gaf in eigen huis een voorsprong van 2-0 weg tegen FC Groningen en speelde daardoor voor de zevende keer dit seizoen gelijk: 2-2.

Voor de huidige kampioen leek het al snel een eenvoudige middag te worden; al na anderhalve minuut stond PSV op voorsprong dankzij een doelpunt van Hector Moreno. Maar vlak na rust maakte Utrecht gelijk dankzij een goal van Bart Ramselaar. Santiago Arias en aanvoerder Luuk de Jong, die eerder nog een penalty miste, voorkwamen puntverlies voor de Eindhovenaren.

Door de overwinning klimt PSV op de ranglijst naar de tweede plaats. Die plek neemt het over van Feyenoord, dat vanmiddag in de Klassieker niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Ajax. Utrecht staat negende.

Zevende gelijkspel voor Cambuur

Cambuur Leeuwarden lijkt maar niet te kunnen winnen dit seizoen. Tegen FC Groningen begon de thuisploeg sterker, scoorde het twee doelpunten, maar in de tweede helft werd het alsnog gelijk. Martijn Barto was namens de Friezen de grote man - er werd ook nog een doelpunt van hem terecht afgekeurd - maar zijn goals werden teniet gedaan door Johan Kappelhof en Jesper Drost.

Cambuur blijft voorlaatste, maar komt wel op gelijke hoogte met de nummer 16 Willem II. `FC Groningen staat nu achtste.

AZ verslaat Vitesse

Drie dagen na de 4-1 nederlaag in de Europa Leaguewedstrijd tegen FC Augsburg heeft AZ zich tegen Vitesse enigszins kunnen revancheren. De Alkmaarders wonnen in Arnhem met 2-0 na late doelpunten van Vincent Janssen en Markus Henriksen. Vitesse-speler Marvelous Nakamba kreeg een rode kaart. AZ staat nu tiende, Vitesse blijft vijfde.

    • Sam de Voogt