Weer

De komende dagen gaat het harder waaien en zullen de herfstbladeren die nu nog aan de bomen zitten eraf waaien. Aangezien de wind uit het zuidwesten blijft waaien, blijft het zeer zacht. Met maxima van 15 of 16 graden is het 5 tot 6 graden warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. De temperatuurafwijking is in de nachten nog groter. Normaal daalt het kwik in de nachten naar 3 of 4 graden en is een graadje vorst aan de grond gewoon. De komende nachten blijft het kwik ruimschoots in de dubbele cijfers en komt uit tussen de 10 en 14 graden.

Tussen regenstoringen in is het zondag droog en is er ruimte voor de zon. Na een nacht met minima tussen 9 en 11 graden wordt het 15 tot 18 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind. Maandag en dinsdag trekken regenstoringen van zuidwest naar noordoost. Meest opvallend is de stevige zuidwestenwind, matig tot vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig of hard, kracht 6 of 7 .