Vier arrestaties na wilde schietpartij in Diemen

De politie heeft vier mannen aangehouden in verband met de schietpartij waarbij de 44-jarige Peter R. zwaargewond raakte.

De liquidatiepoging vond donderdagmiddag plaats in Diemen. Het slachtoffer is een bekende in de Amsterdamse onderwereld. R. zat in een auto op een parkeerterrein aan het Fregat, toen hij onder vuur werd genomen met een automatisch wapen. Hij werd meerdere keren geraakt. Volgens de politie is hij buiten levensgevaar.

Vrijdag zijn op verschillende plaatsen in Amsterdam vier verdachten aangehouden. Bij hen thuis werden vuurwapens, bivakmutsen en kogelwerende vesten gevonden. Ook de vermoedelijk vluchtauto is teruggevonden.

De vier verdachten zijn vrijdagmiddag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Drie van hen zitten nog vast, een vierde is in opdracht van de rechter-commissaris vrijgelaten, meldt de politie. Hij blijft wel verdachte. Over het motief van de aanslag doet de politie geen mededelingen. Het slachtoffer was een bekende van bekende criminelen als Willem Holleeder en Stanley Hillis. (NRC)