Het mooiste visitekaartje van de boardroom, Groningse campus in China

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Je visitekaartje laten maken is niet zo simpel als je denkt. Formaat, lettertype, papiersoort – zomaar drie variabelen waarbij veel goed, maar ook veel mis kan gaan. Hoe maak je nou de perfecte business card?

2. Studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen kan vanaf volgend jaar in China. De Nederlandse universiteit opent een filiaal in kuststad Yantai en volgt daarmee een internationale trend: westerse universiteiten breiden uit naar het buitenland, waar ze hoge collegegelden incasseren.

3. Prima, tot morgen, oké. Google lanceert deze week Gmail Smart Reply. Een inboxfunctie die mail automatisch voor je beantwoordt.

4. Steeds meer bedrijven doen experimenten die hun werknemers bewuster moeten maken van de klantervaring. Weten wat je verkoopt dus, eating your own dog food. Hoe gaat dat in de praktijk bij grote bedrijven?

5. Wordt jouw pakketje binnenkort per drone bezorgd? Als je in de Verenigde Staten woont misschien wel. Maar Nederland blijkt totaal ongeschikt voor dronebezorging.

6. Waarschijnlijk ken je Candy Crush van de irritante meldingen op Facebook. De maker van het felgekleurde ‘snoepjes-spel’ is voor een miljardenbedrag overgenomen. Waarom is Candy Crush zoveel waard?