‘Doodgeschoten man in Krommenie is Eaneas L.’

Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de ‘vergismoord’ in Amsterdam.

ANP Olim Bajmat

De man die vannacht werd doodgeschoten in Krommenie is de 26-jarige Eaneas L. Zijn advocaat Niels van Wersch bevestigt berichtgeving van het Parool hierover tegenover persbureau ANP.

L. werd verdacht van betrokkenheid bij de abusievelijke moord op Stefan Eggermont, die het slachtoffer werd van een persoonswisseling. Hij had niets te maken met de drugsoorlog die woedt tussen een nieuwe generatie criminelen in Amsterdam, met een reeks liquidaties in woonwijken tot gevolg. L. werd in april na negen maanden voorarrest vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs voor betrokkenheid bij deze moord.

L. zou volgens het Openbaar Ministerie ook te maken hebben gehad met een dodelijke schietpartij in 2013 in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Toen werd Souhail Laachir (26) doodgeschoten. L. werd gearresteerd, maar vrijgelaten nadat was vastgesteld dat hij de schutter niet kon zijn geweest.

De politie wil volgens persbureau ANP niet spreken van een liquidatie, maar L.’s advocaat gaat hier zonder meer van uit. Op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord werd een uitgebrande auto gevonden, die mogelijk is gebruikt als vluchtauto na de schietpartij. In verband met die autobrand zijn vier mensen gearresteerd.

    • Mirjam Remie