Dodental ingestorte fabriek Pakistan opgelopen tot 45

Tot nu toe zijn meer dan honderd personen levend onder het puin vandaan gehaald.

Reddingswerkers halen een stoffelijk overschot uit het puin van de fabriek in Lahore. Arif Ali/AFP

Het aantal doden als gevolg van de instorting van een fabriek woensdag in het Pakistaanse Lahore is opgelopen tot 45. Dat meldt de lokale krant Daily Times.

Tot nu toe zijn volgens een woordvoerder van de regering meer dan honderd personen levend onder het puin vandaan gehaald. Tijdens de ineenstorting zouden ongeveer tweehonderd fabrieksmedewerkers en bouwvakkers in het fabriekspand aan het werk zijn geweest, maar het precieze aantal is niet duidelijk.

Overlevenden

De reddingswerkers geloven dat er nog steeds overlevenden onder het puin vandaan kunnen komen. Een persoon zou contact hebben gehad met zijn familie per telefoon. Gisteren werd vijftig uur na de ramp nog een tiener gered. Zijn familie was in de veronderstelling dat hij was omgekomen.

Waarom het pand van vier verdiepingen is ingestort is nog altijd niet duidelijk. Een week eerder werden Pakistan en Afghanistan opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,5. Hierbij kwamen in Pakistan 273 mensen om en werden bijna 75 duizend huizen beschadigd.

Volgens overlevenden zou de eigenaar van de plastictassenfabriek, die door de ramp is omgekomen, waarschuwingen hebben genegeerd om niet verder te bouwen aan een extra verdieping. Volgens de Daily Times waren er scheuren ontstaan door de aardbeving.

    • Eva Smal