De Haan boekt tweede overwinning op rij

Heerenveen won met 1-4 van Twente. Ook Excelsior en NEC wonnen.

Foppe de Haan heeft met sc Heerenveen de tweede overwinning op rij geboekt. De Friese ploeg vierde bij FC Twente de eerste winst van dit seizoen op vreemde bodem: 1-4. Met de teruggekeerde De Haan op de bank won Heerenveen vorige week al de Friese derby tegen SC Cambuur (2-0).

Luciano Slagveer opende na vijf minuten de score in de Grolsch Veste. Aanvoerder Hakim Ziyech van FC Twente miste tien minuten later een strafschop.

Via Kenny Otigba kwamen de bezoekers kort voor rust op 0-2. Ziyech bracht de spanning in de tweede helft terug met zijn zevende treffer van het seizoen, maar een ongelukkig eigen doelpunt van Joachim Andersen besliste het duel in de slotfase. Sam Larsson tekende ook nog voor de 1-4.(ANP)

Twitter avatar FOXSportsnl FOX Sports FEIT: Twente incasseert voor de tweede keer dit seizoen vier goals in een thuisduel. Dat gebeurde in het seizoen 1985/1986 voor het laatst.

Santos scoort twee keer voor winnend NEC

NEC versloeg op eigen veld hekkensluiter De Graafschap met 2-0. Christian Santos maakte beide doelpunten.

De thuisclub kwam na een half uur op voorsprong, na een ongelukkige handsbal van Alexander Bannink van De Graafschap in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Richard Liesveld was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Topschutter Santos benutte de penalty. In de slotfase mocht de aanvaller zijn negende doelpunt van het seizoen bijschrijven na een goed uitgespeelde aanval.

NEC nestelt zich door de overwinning nog steviger in de subtop van de competitie. De Graafschap blijft wachten op de eerste zege van dit seizoen en heeft na twaalf wedstrijden pas twee punten.


Santos Goal - Nijmegen 1-0 Graafschap - 07-11-2015 door Gol-Live

Willem II verliest thuis van Excelsior

In Tilburg werd het 3-2. De Rotterdammers klimmen daardoor naar de tiende plaats, terwijl Willem II door de thuisnederlaag blijft steken op plek zestien. Richairo Zivkovic zette de thuisploeg binnen de minuut op 1-0, waarna Tom van Weert de stand binnen een minuut weer gelijk trok.

Dries Wuytens tikte op aangeven van broer Stijn na twintig minuten de 2-1 binnen, maar ook dit keer kwam Excelsior snel terug. Sander Fischer werd door Dries Wuytens naar de grond getrokken, waarop Jeff Stans de gegeven strafschop benutte.

In de tweede helft speelde Dries Wuytens wederom een hoofdrol door na een uur spelen te blunderen in de achterhoede en Daryl van Mieghem daarmee een vrije doortocht naar de winnende treffer te gunnen.

Heracles verspeelt zege in blessuretijd

Stef Nijland heeft PEC Zwolle een punt bezorgd in het thuisduel met Heracles Almelo. De invaller bezorgde zijn ploeg in de vijfde minuut van blessuretijd de gelijkmaker: 1-1. Heracles was heel lang op weg naar de negende zege in twaalf competitieduels. Wout Weghorst schoot zijn ploeg in de zeventiende minuut op voorsprong (0-1). De spits profiteerde van slecht verdedigen van Thomas Lam. Nijland trok de stand vlak voor tijd gelijk.

Heracles kwam in punten gelijk met Feyenoord, de nummer twee van de ranglijst die zondag koploper Ajax ontvangt.