Atletiekfederatie schrapt prijzengala na berichten over smeergeld ex-voorzitter

De internationale atletiekfederatie (IAAF) heeft het glamoureuze gala in Monaco afgeblazen. Reden is het corruptieschandaal rond oud-voorzitter Lamine Diack. De 82-jarige Senegalees zou voor meer dan 1 miljoen euro smeergeld hebben aangenomen en staat onder verdenking van de Franse justitie. Het atletiekgala stond gepland voor 28 november. Tijdens de bijeenkomst zouden de beste atleten van het jaar worden bekendgemaakt en gehuldigd. De Nederlandse atlete Dafne Schippers is een van de genomineerden. Ze maakt vanwege haar gouden medaille op de 200 meter en de zilveren op de 100 meter bij de WK in Beijing een grote kans op de eretitel. „We snappen dat iedereen erg uitkeek naar de jaarlijkse viering van het atletiekjaar, maar we vinden het in deze omstandigheden niet gepast onze beste atleten in het zonnetje te zetten”, zegt IAAF-directeur Nick Davies. (ANP)