Vier aanhoudingen voor liquidatiepoging Diemen

Drie verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Politie staat bij de auto waarin een man gewond is geraakt toen hij onder vuur werd genomen. Foto: ANP/EVERT ELZINGA

De politie heeft gisteravond vier mannen aangehouden naar aanleiding van de liquidatiepoging in Diemen, eerder op de dag. Daarbij werd de 44-jarige Peter R. met een automatisch wapen beschoten.

De vier mannen (26, 27, 30 en 33 jaar) zijn aangehouden in Amsterdam en Osdorp. Bij huiszoekingen trof de politie onder meer vuurwapens, kogelwerende vesten en bivakmutsen aan. Drie verdachten zitten nog vast voor verhoor, een vierde is vandaag vrijgelaten maar wordt nog steeds gezien als verdachte.

R. zat tijdens het incident in een auto op een parkeerplaats aan het Fregat. Hij probeerde te vluchten maar belandde met zijn auto in een sloot. Hij werd tijdens de liquidatiepoging meerdere malen getroffen; volgens de politie verkeert hij buiten levensgevaar. De daders sloegen na het incident op de vlucht. De vermoedelijke vluchtauto is volgens de politie in Amsterdam gevonden.

R. is een bekende van de politie. Hij zou de lijfwacht zijn geweest van Stanley Hillis, een bekende Amsterdamse crimineel die in 2011 werd geliquideerd.

    • Philippus Zandstra