Twintig IS-verdachten opgepakt in Antalya

De aanhoudingen maken deel uit van een grotere actie van de Turkse politie.

Islamitische staat strijders paraderen door de straten van Raqqa in noord-Syrië. AP Photo / Raqqa Media Centrum van de Islamitische Staat.

De Turkse politie heeft twintig mensen aangehouden die zich zouden willen aansluiten bij Islamitische Staat (IS). De verdachten werden aangehouden in de provincie Antalya, meldt persbureau Reuters. In die provincie vindt op 15 en 16 november een G20-top plaats.

De aanhoudingen maken deel uit van recente politieoperaties gericht op het vinden van mogelijke IS-verdachten door heel Turkije. Zeker met de naderende G20-bijeenkomst is veiligheid van grote zorg voor het land. De Amerikaanse president Barack Obama en leiders van landen in de Europese Unie, Rusland en China zullen aanwezig zijn.

Sinds de zelfmoordaanslagen in Ankara op 10 oktober is de Turkse politie hard op zoek naar IS-extremisten. Door de aanslagen kwamen 102 mensen om het leven en er vielen rond de 500 gewonden. Het was een van de grootste aanslagen in de Turkse geschiedenis.

    • Laura van der Reijden