Presidentskandidaat VS: piramide was graanschuur

In een video uit 1998 ontkent Ben Carson dat piramides graftombes waren. En dat denkt hij nog steeds.

Ben Carson blijft bij zijn uitspraken uit 1998 over piramides. Foto: Michael Reynolds / EPA

De piramides uit het oude Egypte waren helemaal geen graftombes, maar opslagplaatsen voor graan. Dat beweert de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen Ben Carson. De graanschuren zouden zijn gebouwd door Jozef, zoon van Jakob uit het Oude Testament.

Afgelopen woensdag dook een video op uit 1998 waarin Carson de uitlatingen doet tijdens een voordracht op de christelijk-conservatieve Andrews University in de staat Michigan:

“Mijn eigen theorie is dat Jozef de piramides bouwde om graan op te slaan.”

Wie denkt dat Carson, die deze week geconfronteerd werd met de voordracht, zijn woorden terugneemt, heeft het mis: gisteren liet hij weten nog steeds achter zijn uitlatingen te staan:

Zevendedagsadventist en voormalig neurochirurg

De voormalig neurochirurg is de belangrijkste uitdager van Donald Trump bij de Republikeinse presidentsverkiezingen en is ondertussen bijna net zo veelbesproken.
Presidentskandidaat namens de Democraten, Hillary Clinton, zei gisteren tegelijkertijd “geschokt en geamuseerd” te kijken naar de verkiezingsstrijd in het Republikeinse kamp.

NRC-buitenlandredacteur Maartje Somers schreef vorige week:

“Carson vergeleek vrouwen die abortus plegen met slavenhouders en Obamacare met slavernij. Hij vergeleek homoseksualiteit met pedofilie en bestialiteit. Hij zei dat de Holocaust onmogelijk zou zijn geweest als Joden genoeg vuurwapens zouden hebben gehad.”

“De 64-jarige Carson is lid van de zevendedagadventisten, evangelisten die wachten op Jezus’ terugkeer op aarde. Hij is tegen beperkingen op wapenbezit. En een moslim kan nooit president van de VS worden.”

Rapcampagne

Dat Carson een zo breed mogelijk publiek wil aanspreken blijkt wel uit een vandaag gelanceerde radiocampagne, waarin hij met een rapnummer kiezers probeert te trekken.

Tot dusver lopen de reacties op het rapnummer sterk uiteen:

Twitter avatar 7SeasRecords IG: @7SeasRecords That #BenCarson rap radio ad tho.. Lmfao!!
Twitter avatar YUNGMEPHISTO Mary✨Clare woke up, listened to the ben carson rap, went back to bed
    • Etienne Verschuren