‘Mitch Henriquez werd gigantisch mishandeld’

De Arubaan Mitch Henriquez, die in juni overleed bij zijn aanhouding in Den Haag, is tijdens zijn arrestatie „gigantisch mishandeld”. Dat zei Gerald Roethof, advocaat van de nabestaanden van Henriquez, in het televisieprogramma Pauw. De dood van Henriquez, op een muziekfestival in het Zuiderpark in Den Haag, leidde tot rellen in de Haagse Schilderwijk. Roethof had inzage in het onderzoeksrapport van de Rijksrecherche. Volgens de advocaat had Henriquez een „gebroken strottenhoofd, twee gebroken ribben, en bloeduitstortingen bij de slaap, neus en geslachtsdeel”. Roethof liet weten niet te begrijpen waarom het OM de nabestaanden in onzekerheid laat over de vraag of de vijf verdachte agenten zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden. De officier van justitie kiest er niet voor hen meteen te dagvaarden. (NRC)