Voetbalveldjes van Hiddink in Noord-Korea

Oud-bondscoach Guus Hiddink gaat voetbalveldjes voor jeugd aanleggen in Noord-Korea. Zijn stichting doet dat samen met de voetbalbond aldaar, vertelde hij gisteren aan de NOS. „In Zuid-Korea hebben we al veel veldjes aangelegd en het verzoek ligt er nu om dat ook in Noord-Korea te doen, te beginnen in de hoofdstad Pyongyang. We gaan aan de slag, al gaat er wel veel papierwerk aan vooraf”, aldus Hiddink, die in 2002 als bondscoach van Zuid-Korea furore maakte door als vierde te eindigen op het WK, dat in Japan en Zuid-Korea gehouden werd. Hiddink wordt sindsdien op handen gedragen in het Aziatische land en is er ereburger. „Ik heb geen signalen gekregen dat het onverantwoord is. Ze zeiden: meteen doen. Sport is net als muziek en cultuur; het kan grenzen slechten.” (ANP)