Rossi krijgt ongelijk van CAS en start als laatste

Valentino Rossi heeft gisteren van het sporttribunaal CAS in Lausanne geen gelijk gekregen in het beroep dat hij had aangetekend naar aanleiding van zijn straf na de GP van Maleisië. De Italiaanse motorcoureur moet wegens onsportief gedrag in de laatste race van het seizoen in Valencia (zondag) achteraan starten. Dat brengt een nieuwe wereldtitel in gevaar. Rossi voert het WK-klassement aan, maar de voorsprong op zijn Spaanse ploeggenoot Jorge Lorenzo is slechts zeven punten. Rossi werd bestraft wegens zijn ‘aanvaring’ met Marc Márquez op het circuit van Sepang. De titelverdediger uit Spanje, zelf uitgeschakeld, klaagde dat hij met opzet door de Italiaan van de weg was gereden. Rossi ontkende en zei dat Márquez al een tijdlang bezig is hem te dwarsbomen om zijn landgenoot Lorenzo aan de titel te helpen. (ANP)