Memphis Depay alsnog opgeroepen voor Oranje

De aanvaller kreeg eerder nog stevige kritiek van bondscoach Danny Blind.

Memphis Depay is door bondscoach Danny Blind alsnog opgeroepen voor de oefeninterlands van komende week tegen Wales en Duitsland. Foto Kay in 't Veen/ANP

Bondscoach Danny Blind heeft aanvaller Memphis Depay alsnog opgeroepen voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal volgende week tegen Wales en Duitsland. De speler van Manchester United zat niet bij de voorselectie voor de twee duels en kreeg bovendien scherpe kritiek van de trainer.

Als officiële reden voor het niet-selecteren werd door Blind aangevoerd dat de voetballer niet geheel fit zou zijn. Toen journalisten daarop doorvroegen stelde de bondscoach echter dat ook andere redenen meespeelden.

“In het topvoetbal moet je in een team kunnen functioneren en dat doet Depay niet altijd. Hij past kwalitatief gezien in de toekomst van het Nederlandse voetbal, maar het is zo dat andere zaken ook een rol spelen.”

Blessure El Ghazi

Dat Depay alsnog is opgeroepen komt mede doordat aanvaller Anwar El Ghazi gisteren geblesseerd naar de kant moest in de wedstrijd tussen Ajax en Fenerbahçe. De Ajacied is daarom niet geselecteerd. Ook keeper Jeroen Zoet en verdedigers Vurnon Anita staan niet op de lijst van 24 spelers die door Blind zijn opgeroepen voor de twee interlands. Middenvelder Riechedly Bazoer is net als Depay alsnog toegevoegd aan de selectie.

Oranje speelt op vrijdag 13 november tegen Wales en dinsdag 17 november tegen Duitsland.

Definitieve selectie

De definitieve selectie ziet er als volgt uit:

  • Doelmannen: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord).
  • Verdedigers: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).
  • Middenvelders: Riechedley Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).
  • Aanvallers: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).