Elon Musk niet zo blij met media-aandacht Tesla Model S

Foto iStock

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Elon Musk is niet zo blij met de manier waarop een belangrijke functie van de Tesla Model S aandacht krijgt, meldt Quartz. De zogeheten ‘autopilot mode’, die het voertuig onder andere zelfstandig laat sturen en parkeren, is volgens hem een functionaliteit die rijden veiliger kan maken. Video’s op YouTube laten iets heel anders zien:

Deze week nam Musk bij de presentatie van de kwartaalcijfers de zorgen van investeerders weg over de tegenvallende prognose over de verkoop van de nieuwe Model X. Volgens Quartz moest de topman maandag ook al door het stof in een conference call met zijn geldschieters, maar dit keer over de Model S.

Musk liet weten dat de ‘autopilot mode’ verder beperkt zal worden om misbruik, zoals in het filmpje hierboven, te voorkomen.

“There are fairly crazy videos on YouTube. This is not good, and we will be putting some additional constraints on when autopilot can be activated to minimized the possibility of people doing crazy things with it.”

Winst geeft Monster vleugels

Eenergiedrankfabrikant Monster heeft een goed derde kwartaal achter de rug, schrijft The Wall Street Journal. De winst steeg namelijk 44 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: van 121 miljoen naar 175 miljoen dollar.

In augustus meldde Monster nog dat het logistieke problemen had. Dat had te maken met het feit dat het gebruik ging maken van distributeurs van Coca Cola, dat in juni een aandeel van 16,7 procent in het bedrijf kocht. Die problemen lijken grotendeels voorbij te zijn volgens de zakenkrant. Daarmee kan Monster weer verder met waar het goed in is, concurreren met Red Bull.

Spirit ´prijsvecht´ zich een plek in het Amerikaanse luchtruim

Spirit Airlines is een echte prijsvechter. ‘Ultra low-cost’ zoals USA Today de vliegtuigmaatschappij treffend en beleefd omschrijft. Maar het bedrijf is een van de grootste groeiers op de Noord-Amerikaanse markt.

Vanaf volgend jaar breidt Spirit Airlines uit naar Seattle. De vliegtuigmaatschappij zal dan goedkope vluchten gaan aanbieden vanaf Seattle-Tacoma International naar Las Vegas en Los Angeles. In oktober maakte het bedrijf ook al bekend te gaan vliegen tussen Baltimore en Orlando en de lijndiensten met bestemming Fort Lauderdale praktisch te verdubbelen.

Niet alleen Spirit Airlines probeert flink uit breiden op de Amerikaanse vliegmarkt. The Wall Street Journal ziet meerdere kleine vliegtuigmaatschappijen strijden om betere toegang tot grote binnenlandse bestemmingen.