Bestuurders gestraft om opsluiten arbiters

De Turkse voetbalbond heeft voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu van Trabzonspor en diverse bestuursleden hard gestraft voor een drieste maatregel tegen de arbitrage. Op last van de boze preses werden vorige week woensdag de vier arbiters na de thuiswedstrijd tegen Gaziantepspor (2-2) opgesloten in hun kleedkamer. De scheidsrechter zou Trabzonspor in de slotfase een strafschop hebben onthouden. Voor ‘straf’ mochten ze van de clubleiding niet naar huis. Na telefonische interventie van een hooggeplaatste official, naar verluidt zou het zelfs om de Turkse president Recep Erdogan gaan, mocht het opgesloten viertal vele uren na de wedstrijd onder zware bewaking alsnog het stadion verlaten. Volgens de voorzitter van Trabzonspor had hij het arbitrale kwartet voor de eigen veiligheid vastgezet. De Turkse voetbalbond toonde geen begrip voor die uitleg. De preses werd voor 280 dagen geschorst en kreeg een geldboete van bijna 50.000 euro. Acht andere bestuursleden kregen schorsingen variërend van een jaar tot 410 dagen. (ANP)