Vier gewonde agenten rond wedstrijd Ajax - Fenerbahçe

De Amsterdamse politie verrichtte veertien arrestaties.

Relschoppers op de Dam in Amsterdam. still uit filmpje van Cumhuriyet.

Voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Fenerbahçe zijn vier agenten gewond geraakt doordat ze werden bekogeld door relschoppers. De rellen vonden plaats op de Dam in het centrum van de hoofdstad.

Een van de agenten moest voor behandeling naar het ziekenhuis, de andere drie konden ter plaatse worden behandeld. Dat meldt de Amsterdamse politie op haar website. De politie heeft veertien aanhoudingen verricht.

Relschoppers gooiden met stoelen en tafels

De opgepakte supporters worden verdacht van openlijke geweldpleging, belediging en het gooien met stenen, flesjes en zwaar vuurwerk. Het geweld ontstond nadat de politie om drie uur ‘s middags een man oppakte vanwege het bezit van vuurwerk. Daarop keerden tientallen supporters zich richting de Mobiele Eenheid.

De relschoppers gooiden met stoelen en tafels van een café vlak naast de Bijenkorf, zo valt te zien in beelden die de Turkse krant Cumhuriyet online heeft gezet.

Bij de Amsterdam Arena werden zeven personen aangehouden voor verkoop van valse kaartjes, gooien van zwaar vuurwerk en het verstoren van de openbare orde. Ook werd bij het Centraal Station een man gearresteerd vanwege het bezit van een boksbeugel.

Gisteravond bekladden supporters van Ajax het Nederlandse clubhuis van het Turkse Fenerbahçe dat gevestigd is in Amsterdam-West.

    • Huib de Zeeuw