Man neergeschoten in Diemen, politie doet onderzoek

Het slachtoffer was bij aankomst van de politie aanspreekbaar.

Forensisch onderzoek bij de auto waarin een man gewond is geraakt toen hij onder vuur werd genomen. Evert Elzinga/ ANP

Een 44-jarige man is vanmiddag beschoten in Diemen. Hij zat in zijn auto op een parkeerterrein toen er met automatische wapens op hem werd geschoten. Het slachtoffer probeerde te vluchten en reed weg, waarna hij met zijn auto in een sloot belandde.

Het Parool schrijft dat het gaat om de bekende Amsterdamse crimineel Peter R., die al decennialang in beeld zou zijn bij de hoofdstedelijke recherche. Hij zou bekendstaan als de voormalige lijfwacht van Stanley Hillis. Deze crimineel werd in 2011 geliquideerd in de Watergraafsmeer.

Volgens de Amsterdamse krant namen drie mannen R. vanmiddag onder vuur met automatische wapens. Het slachtoffer raakte gewond, was nog aanspreekbaar toen de politie arriveerde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wil nog niet ingaan op de berichtgeving van Het Parool en verwijst naar twee verstuurde tweets. “Dat is in verband met het lopend onderzoek vooralsnog het enige dat we erover zeggen,” zegt een woordvoerder.

    • Liza van Lonkhuyzen