Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Knuffeloverschot en beddentekort

„Het is nu nog vooral een statement, of er uiteindelijk echt matrassen met knuffelvulling kunnen komen, zijn we nog aan het uitzoeken”, vertelt Roel Mathijssen. „Dan moet van de knuffels een soort foam gemaakt worden, we weten niet of dat überhaupt kan en mag met tweedehands knuffels.” Mathijssen bedacht met vijf andere studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda het project ‘Beddy’. De studenten vonden twee dingen opvallend bij de hulp aan asielzoekers in Nederland: er is een overschot aan gedoneerde knuffels en een tekort aan bedden. Ze wilden „met een knipoog” laten zien dat hulp die mensen bieden, niet altijd doeltreffend is. De knuffels zijn voor asielzoekers meer waard als matrasvulling.