40.000 ontheemden na zeldzame cycloon

Zeker 40.000 mensen zijn volgens de Verenigde Naties ontheemd door de krachtige cycloon Chapala die dinsdag aan land kwam in het zuiden van Jemen. De storm heeft voor enorme overstromingen en aardverschuivingen gezorgd in het straatarme land dat sinds maart is verwikkeld in een bloedige burgeroorlog. De zuidelijke stad Mukalla, die in handen is van de Jemenitische tak van Al-Qaeda en lokale stammen, werd het zwaarst getroffen. De riolering kon het water niet aan, waardoor het water in het centrum metershoog stond. Op sommige plekken viel evenveel regen als normaal in zeven jaar. Op het eiland Socotra, dat dicht tegen de hoorn van Afrika ligt, vielen drie doden. De storm had geen invloed op de oorlog in andere delen van het land. In Taiz vielen dertig doden.

(AFP, Reuters)