Handig: een robot die helpt bij het ontbijt

Zweedse programmeur maakt haar ontbijt extra makkelijk met een robotarm.

Tijd besparen met Simone Giertz. Screenshot YouTube

De Zweedse Simone Giertz, “maker van beroep”, is naar eigen zeggen niet goed in ontbijten. “Ontbijt neigt te verdwijnen tussen in bed liggen tot ik in bed plas en verstijven in twijfel over de kleur sokken die ik die dag aan wil”, schrijft ze op Motherboard. Daarom ontwikkelde ze een ontbijtmachine.

De bedoeling was een apparaat te bouwen dat Cheerios in een kommetje kan doen, er melk op kan gieten en Giertz vervolgens met een lepeltje kan voeren. De enige uitdaging, schrijft ze, was dat ze moest leren hoe je een robotarm programmeert. “Maar die uitdaging kan ik aan, want de beste manier om echte problemen te vermijden is door je bezig te houden met nepproblemen.”

Uiteindelijk gebruikte Giertz een uArm robotarm, die een leerstand bleek te hebben. Het resultaat mag er wezen:

Wie niet alleen moeite heeft met ontbijten maar ook met snacken kan eens kijken naar deze robot. Zij die problemen hebben met ketchup hebben wellicht iets aan de Heinz Automato.

“Kauw. Dweil. Stofzuig. Douche”: lees het volledige verslag over het bouwproces hier.
    • Bastiaan Nagtegaal