Creepy cadeautjes in een veelbelovende wraakthriller

De eerste keer dat Gordo een cadeautje voor het echtpaar Simon en Robyn achterlaat, is het nog leuk. Daarna worden zijn bezoekjes steeds ongemakkelijker, want wat wil hij nou eigenlijk? En hoe vriendschappelijk zijn Gordo’s gestes?

Gordo is een oud-klasgenoot van Simon, die het stel tegenkomt als ze spulletjes voor hun vers gekochte droomhuis kopen. De ambitieuze Simon wil snel opklimmen bij een hippe start-up. Maar dan heeft hij buiten het verleden gerekend.

The Gift is het veelbelovende speelfilmdebuut van de Australische acteur Joel Edgerton, die de laatste jaren flink aan de weg timmert met memorabele rollen in Animal Kingdom, The Great Gatsby en Black Mass. Hij zat niet alleen op de regiestoel maar schreef en produceerde ook. Bovendien speelt hij de opdringerige Gordo zowel sneu – zijn bijnaam was weirdo – als een beetje eng. In deze wraakthriller toont Edgerton zich een betere regisseur dan schrijver. Hij suggereert knap onbestemde dreiging, maar zijn personages zijn te weinig levensecht en het verhaal ietsje te standaard – al is de afwikkeling wel weer verrassend. Een dikke voldoende dus.