Benzema verhoord in Franse afpersingzaak

De Franse aanvaller Karim Benzema is gisteren in Versailles verhoord door de politie naar aanleiding van een onderzoek naar een afpersingszaak rond collega-international Mathieu Valbuena, die zou worden gechanteerd met een sextape. Benzema ontbrak dinsdag door een blessure bij Real Madrid, dat in de Champions League Paris Saint-Germain met 1-0 versloeg. Zijn naam zou zijn langsgekomen in afgeluisterde telefoongesprekken in het onderzoek dat al loopt sinds juli. Valbuena zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat een seksvideo openbaar gemaakt zou worden. Voorlopig is niet bekend of Benzema als verdachte dan wel getuige is verhoord. De spits heeft de nacht in elk geval op een politiebureau moeten doorbrengen. Eerder werden al drie verdachten gepakt. (ANP)