Bayern overklast Arsenal

Arjen Robben maakte gisteren het vierde doelpunt namens Bayern. Foto AFP

Bayern München heeft gisteravond met een 5-1 zege revanche genomen op Arsenal, na de 2-0 nederlaag van twee weken geleden. De Duitse kampioen is daardoor vrijwel zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. Arsenal dreigt de achtste finale voor het eerst sinds 1999 te missen. Met nog twee duels te gaan staat de club zes punten achter op Bayern en Olympiakos, dat met 2-1 won van Dinamo Zagreb. In groep E stevent Barcelona af op de laatste zestien. De Catalanen versloegen het Wit-Russische Bate Borisov met 3-0 en staan bovenaan met tien punten. Tweede staat AS Roma, dat won van Bayer Leverkusen (3-2). Zenit St. Petersburg is de eerste club die officieel de volgende ronde heeft gehaald. De Russen versloegen Olympique Lyon (0-2), in dezelfde poule waarin AA Gent won van Valencia (1-0). In poule G kon de geplaagde coach José Mourinho weer lachen door de zege van Chelsea op Dinamo Kiev (2-1), Porto won bij Maccabi Tel Aviv (1-3). (ANP)