Verdachte van moord op Els Borst bijna ontsnapt

Bart van U., verdacht van de moord op oud-minister Els Borst, heeft vorige week geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis. Dat bevestigt een woordvoerder van Veiligheid en Justitie na een bericht van het AD. Van U. zat opgesloten in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen. Hij zou nu zijn overgeplaatst naar de gevangenis in Vught, maar dat wil het ministerie niet bevestigen. Volgens het AD wilde Van U. tijdens het luchten naar het toilet. Onderweg klom hij over een hek en wist hij het dak van de gevangenis te bereiken. Daar werd hij overmeesterd. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is Van U. niet buiten de zogeheten beveiligingsring geweest. Over de moord op Borst weigert Van U. iets te zeggen. Wel bekende hij dit voorjaar zijn zus te hebben omgebracht. (NRC)