Duitse voetbalbond belooft volledige medewerking na inval

De Duitse voetbalbond DFB heeft volledige medewerking beloofd aan het juridische onderzoek naar mogelijke belastingontduiking. Ruim vijftig inspecteurs van justitie en de belastingdienst vielen gisteren het hoofdkantoor van de DFB in Frankfurt binnen. Ook doorzochten ze de woningen van bondsvoorzitter Wolfgang Niersbach en diens voorganger Theo Zwanziger. Aanleiding voor het onderzoek is de omstreden betaling van 6,7 miljoen euro aan de wereldvoetbalbond FIFA, om het WK van 2006 binnen te halen. Vorige maand kwam het verhaal naar buiten dat Duitsland het WK door omkoping zou hebben verkregen. De DFB erkent dat geld is betaald aan de FIFA, als voorwaarde om bij een eventuele toewijzing 250 miljoen euro te krijgen voor de organisatie. De Belastingdienst heeft die betaling echter niet kunnen terugvinden in de opgegeven aangifte. (ANP)