PostNL maakt vrije val op de aandelenbeurs

Het aandeel van PostNL is gisteren hard onderuitgegaan op de beurs in Amsterdam. Het bedrijf zag ruim eenvijfde van zijn beurswaarde verdampen. Beleggers deden de postbezorger in de uitverkoop na het openbaren van een strategische update.

Het postbedrijf gaat de komende jaren 145 miljoen euro extra besparen om het aanhoudend kleiner worden van de markt tegen te gaan. De kostenbesparingen moeten ervoor zorgen dat het resultaat van PostNL (omzet 4,3 miljard euro) verbetert en er weer dividend kan worden uitbetaald, ondanks dat de postmarkt in Nederland krimpt. Die krimp neemt naar verwachting wel af: van 7-9 procent tot en met 2017 naar 5-7 procent in de drie jaren daarna. In de komende twee jaar worden geen extra banen geschrapt. Analisten waren teleurgesteld in de prognoses en spraken van „magere” vooruitzichten. (ANP/NRC)