Tien doden door instorten fabriekspand in Pakistan

Er vielen ook tientallen gewonden. Ook liggen nog tientallen mensen bedolven onder het puin.

In de Pakistaanse stad Lahore zijn vandaag zeker tien bouwvakkers om het leven gekomen toen een fabrieksgebouw waaraan zij werkten instortte. Dat hebben reddingsdiensten laten weten aan persbureau AP. Bij het incident raakten ook tientallen mensen gewond.

Reddingsteams gebruiken nu zware machines om lichamen en overlevenden onder het puin vandaan te halen. Naar schatting liggen nog zo’n 150 mensen bedolven onder de steenresten, meldt Reuters. Toen de constructie instortte waren volgens reddingsmedewerkers zo’n 200 bouwvakkers in het gebouw aanwezig.

Hulp van de krijgsmacht

Volgens staatszender Pakistani TV zijn 45 gewonden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. Het leger vliegt deskundigen en ingenieurs over naar de rampplek om te helpen.

Het was niet onmiddellijk duidelijk waardoor het gebouw bezweek. Het incident kwam een week nadat Pakistan werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.5. Daarbij kwamen zeker 273 mensen om het leven. Ook liepen door het hele land bijna 75.000 woningen schade op.