Djokovic en Wawrinka verder in Parijs

Novak Djokovic heeft in navolging van Stan Wawrinka de derde ronde bereikt van het Masters-toernooi in Parijs. De Servische favoriet moest dinsdagavond in Bercy even op gang komen tegen Thomaz Bellucci, maar schoof de Braziliaan toch na ruim anderhalf uur terzijde. In de eerste set verloor de nummer een van de wereldranglijst zijn opslag een keer, maar toen hij op 6-5 die van zijn opponent brak, was het snel gebeurd: 7-5 6-3. Wawrinka versloeg de Australië Bernard Tomic met 6-3 en 7-6 (6). De als vierde geplaatste Zwitserse kwam in de tiebreak met 2-5 achter, maar slaagde er in een derde set te voorkomen. „Ik stond er even beroerd voor”, beaamde Wawrinka, die als eerste speler na Andre Agassi in 1999 zowel het Frans Open als de Parijse Masters in hetzelfde jaar wil winnen. Wawrinka’s volgende tegenstander is de Serviër Victor Troicki of de Spanjaard Feliciano Lopez. Diens landgenoot David Ferrer, had op weg naar de laatste zestien niets te duchten van de Oekraïner Alexander Dolgopolov: 6-2 6-2. (ANP)