Palestina-Saoedi-Arabië naar neutraal terrein

De ploeg van Bert van Marwijk hoeft niet te spelen op Palestijnse bodem.

Palestijnse voetbalsupporters in een stadion in Gaza-Stad. Foto Mohammed Saber / EPA

De kwalificatie-interland tussen de voetbalploegen van Palestina en Saoedi-Arabië, die morgen gespeeld zou worden in Ramallah, wordt uitgesteld en verplaatst naar neutraal terrein. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA vanochtend laten weten. De Palestijnse autoriteiten konden de veiligheid rond de wedstrijd niet langer garanderen.

De Westelijke Jordaanoever was de voorbije maand het toneel van aanslagen en demonstraties. De nieuwe datum voor de interland is 9 november. Palestina zoekt naar een vervangende locatie.

Ook de thuiswedstrijd tegen Maleisië, die volgende week zou worden afgewerkt in Hebron, wordt verplaatst. De verplaatsing naar neutraal terrein betekent ook dat bondscoach Bert van Marwijk van Saoedi-Arabië het duel bij kan wonen. Spelen in Ramallah leek hem te gevaarlijk.

    • Derk Walters