Omzet Facebook stijgt dankzij mobiele gebruikers

De omzet van de sociale netwerksite steeg afgelopen kwartaal met 40 procent.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg vertelt over de berichten app van de sociale netwerkdienst. Foto Eric Risberg/AP

Facebook heeft een goed afgelopen kwartaal achter de rug. De omzet van het sociale mediabedrijf steeg met ruim 40 procent naar 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro). Vorig jaar lag de kwartaalomzet op 3,2 miljard dollar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf zojuist bekendmaakte.

Ook de nettowinst ging met ruim een tiende omhoog naar 896 miljoen dollar. Het bedrijf presteerde hiermee beter dan analisten gemiddeld hadden voorzien.

Steeds actievere mobiele gebruikers

Belangrijkste reden voor de positieve cijfers zijn de steeds actievere mobiele gebruikers. Facebook heeft 1,55 miljard gebruikers die minstens een keer per maand actief zijn. Ruim één miljard logt dagelijks in bij het sociale netwerk, dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het aantal dagelijkse gebruikers via mobiele apps nam afgelopen kwartaal met meer dan een kwart toe tot 894 miljoen. Via grafieken van Business Insider is goed zichtbaar dat de sociale netwerksite vooral meer is gaan verdienen uit advertenties van Amerikaanse en Canadese gebruikers. In vergelijking met vorig jaar drie dollar per Facebook-lid.