Omdat er voor alles een app is

Er zijn altijd collega’s die hun dag vullen met het rondhangen bij de koffieautomaat. Die zullen geen app nodig hebben om te controleren of ze wel genoeg drinken. Hetzelfde geldt voor de groep die niets anders doet dan met klanten koffie drinken of het vergaderhok bezetten met een enorme kan thee. Maar er zijn ook mensen die zo opgaan in hun werk dat ze vergeten dat je ook moet eten en drinken. Omdat er voor alles een app is, is er ook een app die je herinnert dat je moet drinken. Sterker nog, daar zijn talloze apps voor. Deze (genaamd Geef je lichaam water/Water Your Body) vraagt je gewicht en laat je dan ieder uur weten dat je water moet drinken, totdat je het dagdoel bereikt. Dan kun je de overzichten van de afgelopen maand ook nog bekijken. Helaas houdt de app geen rekening met je inspanningen, de andere soorten vocht die je tot je neemt en bijvoorbeeld het fruit dat je eet. Het voordeel van veel water drinken is wel dat je maag zo vol raakt dat je minder eet en waarschijnlijk afvalt. Je moet je vochttekort wel écht als probleem zien, anders mik je de app vermoedelijk al snel in een vuilnisbak met het opschrift ‘bemoei-je-met-je-eigen-zaken-apps’.