Lekker luxe eten bij Gucci

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Gucci zorgt niet meer alleen voor chique handtassen, maar ook voor een luxe diner. In het winkelcentrum iAPM in Shanghai is 1921 Gucci geopend, meldt de South China Morning Post (SCMP). Dure merken zoals Gucci moeten iets nieuws bedenken, zegt Herny Chin, hoofd onderzoek bij CBRE Asia Pacific:

“De groeiperiode voor luxe winkels in deze regio loopt geleidelijk af.”

Volgens de SCMP wil Gucci in het restaurant de ervaring die hoort bij het luxe merk, versterken. Gucci is niet het eerste merk dat deze overstap maakt. Dior opende bijvoorbeeld een café in Seoul. Luxe merken richten zich niet meer alleen op mode, maar ook op lifestyle.

Flipkart kaapt Google-topman

De grootste online marktplaats van India, Flipkart, heeft Surojit Chatterjee weg gekaapt bij Google. Dat meldt de Economic Times. Chatterjee werkte daar als wereldwijd hoofd van de advertentieafdeling. Hij is één van de succesvolle Indiërs in Silicon Valley.

Bij Flipkart wordt Chatterjee hoofd klantervaring voor zowel computer als mobiele applicaties. Flipkart beloofde in mei dat het nog zeker drie jaar een privaat bedrijf blijft. Een beursgang zou het bedrijf op dat moment naar verwachting vijf miljard dollar (4,56 miljard euro) opleveren.

Twee-kindbeleid goed voor bedrijfsleven

De verandering van één- naar twéé-kindbeleid zou weleens goed kunnen zijn voor de Chinese economie. Staatskrant China Daily legt uit hoe de vastgoedsector, de kinderopvang en de markt voor online onderwijs kunnen profiteren.

Rijke families helpen hun volwassen kinderen immers bij de aanschaf van een appartement. Op korte termijn zullen de prijzen van appartementen in de buurt van de goede scholen omhoog schieten.

Dan ziet China Daily goede vooruitzichten voor bedrijven die melkpoeder en andere babyproducten produceren. En ook ziekenhuizen zullen meer toeloop krijgen. Toch zal dat meevallen, voorspelt Hu Lan, oprichter en CEO van AmCare, een groep ziekenhuizen.

“De versoepeling van het gezinsplanningsbeleid zal helpen om de bevolking te herstructureren, maar het is onwaarschijnlijk dat er een babyboom ontstaat. Veel stellen hoeven niet meer dan één kind vanwege de hoge kosten om ze op te voeden.”