Boetes ABN Amro om Dubai

ABN Amro moet in totaal 1,2 miljoen euro boete betalen aan toezichthouders in Nederland en Dubai vanwege onregelmatigheden bij het kantoor van ABN Amro in Dubai. Dat heeft de bank vanochtend bekendgemaakt. De toezichthouders hebben volgens de bank „ ernstige tekortkomingen geconstateerd bij de klantacceptatie en risicomanagementprocessen ter voorkoming van witwassen”. Volgens ABN Amro is er geen bewijs dat er daadwerkelijk is witgewassen. ABN Amro betaalt De Nederlandsche Bank 625.000 euro en de Dubai Financial Services Authority 640.000 dollar. De misstanden werden duidelijk na een intern onderzoek, naar aanleiding van meldingen van twee klokkenluiders. ABN Amro heeft inmiddels verschillende betrokkenen ontslagen. ABN Amro gaat binnen een maand naar de naar de beurs en maakt schoon schip. Eerder deze maand schikte het voor 55 miljoen euro met woningcorporatie Vestia vanwege rentederivaten. (NRC)