The Hunt

Zondag in première bij de BBC en vanavond al bij de EO: The Hunt, de nieuwe zevendelige natuurserie van het team achter hits als Frozen Planet en Life Story. De focus ligt deze keer op de strijd tussen roofdieren en hun prooien. Het vakmanschap van de makers straalt weer van de beelden af: prachtige shots, veel slow motion en spannende momenten. Want een jager wint lang niet altijd.

Elke aflevering gaat over een specifiek leefgebied: de savanne, het oerwoud en de oceaan.

In de eerste aflevering onder andere een spin, de caerostris darwini. De vrouwtjesspin maakt een ‘brug’ met spandraden van 25 meter over een rivier waar ze haar web op hangt. Ze maakt de sterkste natuurlijke vezels ter wereld. Peter Drost verzorgt de Nederlandse voice over van het programma. Wie de beroemde stem van Sir David Attenborough wil horen, moet zondag om 22.00 uur naar de originele versie kijken. Attenborough ging gisteren nog viral dankzij een filmpje waarin hij - in de stijl van een natuurdocumentaire – commentaar geeft bij de openingsscène van de nieuwe videoclip van Adele.