Hou een bonsai in leven in een van de topgames van het jaar

De kunst van een bonsaiboom bijhouden en vormen, zit niet alleen in de vingers. Die zit ook vooral tussen de oren. Geduld en kalmte zorgen ervoor dat de kleine boom zijn vorm behoudt, ook al groeit de plant door. Prune vraagt dezelfde vaardigheden en gemoedstoestand om puzzels op te lossen. In het spel moet de speler, na een zaadje geplant te hebben, bomen laten groeien en ervoor zorgen dat hun bloemen in bloei komen.

Net zoals bij de bonsaiboom levert het afknippen van een tak (simpel swipen over een stuk van de boom) ervoor dat andere delen van het organisme doorgroeien. Elk level stelt de gebruiker voor nieuwe uitdagingen, zoals schaduwen waarin de boom niet bloeit of harde wind die de groei beïnvloedt. Prune is een spel waarvan er veel te weinig te vinden zijn. Het doet door de minimalistische graphics en innovatieve interface denken aan klassiekers als Monument Valley, Vector, Hecticube of Powder – Alpine Simulator. Prune is met stip een van de beste mobiele games van 2015.