Uitgever Nieuw Amsterdam verwerft rechten voor autobiografie van Cruijff

De Nederlandse rechten op de autobiografie van Johan Cruijff zijn verkocht aan uitgeverij Nieuw Amsterdam. De autobiografie zal de hele carrière van de oud-voetballer en coach bestrijken en verschijnt in de herfst van 2016.

Hoeveel voor de rechten van My Turn wordt betaald, maakt de uitgever niet bekend. Volgens directeur Boudewijn Poelmann van Novamedia, het moederbedrijf van Nieuw Amsterdam, speelde de persoonlijke band met Cruijff een belangrijke rol. „De band tussen Novamedia en Johan Cruijff is hecht en kent al een langere geschiedenis. Wij waarderen het vertrouwen van Johan en zijn management in Uitgeverij Nieuw Amsterdam”, stelt hij in een schriftelijke verklaring. Op de Frankfurter Buchmesse afgelopen oktober ging het gerucht dat er biedingen tot 1,5 ton voor de Nederlandse rechten waren gedaan. Op de Buchmesse heeft het Cruijff Management de wereldrechten verkocht van het nog te schrijven boek, dat in september 2016 moet verschijnen.

De Britse uitgeverij Pan Macmillan

verwierf eerder de uitgaverechten voor de rest van de wereld, exclusief Nederland.

„Wij hebben er veel vertrouwen in dat Nieuw Amsterdam deze autobiografie op de juiste manier bij het Nederlandse publiek zal introduceren”, liet Carole Thate van Cruijff Management gisteravond in een schriftelijke verklaring weten. (NRC)