Vastgoedfonds WDP gaat naar Damrak

Het Belgische Vastgoedbedrijf WDP, naar eigen zeggen marktleider in logistiek vastgoed in de Benelux, gaat naar de Amsterdamse beurs. WDP is sinds 1999 genoteerd aan de beurs in Brussel, maar zegt ook een beursnotering in Amsterdam te willen nu de Nederlandse vastgoedportefeuille even groot als de Belgische is. WDP is eigenaar van panden waarin onder meer distributiecentra van Wehkamp, Kuehne + Nagel, DHL en Action zijn gevestigd. WDP kiest voor een zogenoemde dual-listing waarbij het zowel in Brussel als Amsterdam genoteerd is, maar plaatst daarbij geen extra aandelen. Het bedrijf is goed voor een marktwaarde van zo’n 1,3 miljard euro. WDP, opgericht in 1971, heeft vastgoed in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië. De bedoeling is dat de aandelen met ingang van woensdag 18 november verhandelbaar zijn in Amsterdam. (NRC)