Benzema verhoord in afpersingszaak teamgenoot

Onderzocht wordt of de sterspits betrokken was bij de chantage van Valbuena.

Benzema (midden) komt aan bij het politiebureau in Versailles. Foto Matthieu Alexander / AFP

Real Madridspits Karim Benzema is verhoord door de Franse politie in een chantageonderzoek. Hij was mogelijk betrokken bij de afpersing van Mathieu Valbuena, zijn teamgenoot in de Franse nationale ploeg, meldt AFP. Het parket van Versailles heeft bevestigd dat Benzema zich voor verhoor heeft gemeld, maar weigert verder commentaar.

Valbuena zou door drie lieden die zich in voetballerskringen begeven zijn afgeperst met een sekstape. Tegen de drie werd half oktober al een aanklacht ingediend. Benzema zou begin oktober aan Valbuena hebben laten weten dat een van zijn familieleden door de afpersers was benaderd. Onderzocht wordt volgens AFP of Benzema met het gesprek Valbuena verder onder druk wilde zetten, of juist behulpzaam probeerde te zijn.

Djibril Cissé

De Franse international Djibril Cissé, die bij Olympique Marseille bij Valbuena in een team heeft gezeten, is volgens AFP eveneens verhoord. Hij werd vrijgelaten omdat hij “te goeder trouw” was.

Cissé reageerde op Twitter met een Frans gezegde: “velen oordelen, slechts weinigen weten. De oprechte zwijgt en de jaloerse kwijlt.”

Zedenzaak

Begin vorig jaar werd Benzema vrijgesproken in een langdurende zedenzaak. Hij en Franck Ribéry werden ervan beschuldigd seks gehad te hebben met een minderjarige prostituee.

De toen 16-jarige Zahia Dehar zou ingehuurd zijn als cadeau voor Ribéry’s verjaardag. De voetballers werden vrijgesproken omdat niet aangetoond kon worden dat ze wisten dat het meisje minderjarig was.

    • Bastiaan Nagtegaal