Bayern München geeft Arsenal een pak slaag

Invaller Arjen Robben scoorde bij zijn eerste balcontact de 4-0.

Invaller Arjen Robben omspeelt Arsenal-keeper Petr Czech, bij deze actie scoort hij niet. Eerder in de wedstrijd scoorde hij via een intikker. Foto Guenter Schiffmann/ AFP

Met groot machtsvertoon heeft Bayern München een voorschot genomen op een plaatsje tussen de beste zestien ploegen van de Champions League. De kampioen van Duitsland trakteerde woensdagavond het kansloze Arsenal op een geweldig pak slaag (5-1). Invaller Arjen Robben scoorde bij zijn eerste balcontact de 4-0.

De andere doelpuntenmakers waren Robert Lewandowski, tweemaal Thomas Müller en David Alaba. De Fransman Oliver Giroud scoorde het enige doelpunt voor de Engelsen. Door de grote winst leidt Bayern de poule met negen punten. Olympiakos heeft eveneens negen punten na de winst op Dinamo Zabreb (2-1).

Chelsea wint weer eens, Zenit is door

De andere Engelse topclub, Chelsea deed wel goede zaken. Ze boekten in eigen huis een moeizame, maar verdiende 2-1 zege op Dinamo Kiev. In de competitie gaat het dramatisch bij de Londenaren dus winst was voor de geplaagde trainer José Mourinho meer dan welkom.

Door de zege klimt Chelsea in groep G van de Champions League naar de tweede plaats, drie punten achter FC Porto. De Portugese ploeg van basisspeler Bruno Martins Indi bezorgde Maccabi Tel Aviv in Israël de vierde nederlaag op rij: 1-3.

Zenit Sint-Petersburg is al zeker van overwintering. Door de uitzege op Olympique Lyon (0-2) zijn de Russen al zeker van een eindklassering bij de beste twee ploegen van groep H. Artjom Dzjoeba speelde een hoofdrol in de vierde zege in vier duels. De Rus tekende voor beide treffers van zijn ploeg. Olympique Lyon eindigde het duel met tien man. Maxime Gonalons kreeg in de 72e minuut zijn tweede gele kaart van de ontmoeting.

Zenit heeft zes punten meer dan Valencia, dat verrassend verloor bij AA Gent (0-1). Sven Kums, oud-speler van sc Heerenveen, benutte een strafschop voor de regerend kampioen van België. AA Gent is met vier punten ook nog kansrijk voor een langer verblijf in de Champions League. Olympique Lyon sluit de poule met slechts één schamel winstpuntje.

Opnieuw spektakel in Rome, Barcelona wint met gemak

Het spektakelstuk van vorige week werd niet gehaald, toen werd het maar liefst 4-4 tussen Bayer Leverkusen en AS Rome, maar ook deze wedstrijd mocht er zijn. De Romeinen kwamen al in de tweede minuut op voorsprong door Mohamed Salah en een klein half uur later maakte Edin Dzeko zijn eerste Champions League doelpunt. De Duiters kwamen na rust binnen zes minuten weer op gelijke hoogte door doelpunten van Admir Mehmedi en Javier Hernández, maar verloren uiteindelijk door een benutte strafschop van Miralem Pjanic.

Titelhouder Barcelona is na vier speelronden al vrijwel zeker van kwalificatie voor de achtste finales in de Champions League. De ploeg van coach Luis Enrique was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Bate Borisov. Neymar scoorde twee keer, waarvan een keer uit een penalty en Luis Suarez verzorgde het andere doelpunt. Met tien punten kan Barça in groep E bijna niets meer gebeuren. AS Rome staat op de tweede plek met vijf punten, Leverkusen volgt op vier.

Dit bericht werd geschreven op basis van het ANP.